Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας και το ενδιαφέρον σας για τις υπηρεσίες και τις δράσεις μας.Η Οργάνωση μας,με την επωνυμία«Institute of Research & Training on European Affairs (IRTEA)»και έδρα επί της οδού Φαβιέρου 39στην Αθήνα(εφεξής IRTEA ή «ΟΡΓΑΝΩΣΗ»), είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται και χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα μας(www.cerebrum.gr) και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αισθάνεστε ασφάλεια κατά την περιήγησή σας. 

  • Ποιος είναι ο σκοπός της παρούσας Πολιτικής; 

Η παρούσα Πολιτική έχει συνταχθεί για να ενημερώσει τους χρήστες της ιστοσελίδας αναφορικά με το εάν συλλέγει και για ποιο σκοπό προσωπικά δεδομένα καθώς και με ποιόν τρόπο τα χρησιμοποιεί. Η διαφάνεια στις σχέσεις μας με τους επισκέπτες και τους χρήστες της ιστοσελίδας αποτελεί για μας πρωταρχικό μέλημα και θεμέλιο λίθογιατη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και σεβασμού.Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η παρούσα Πολιτική ισχύει για όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει η Οργάνωση από τη χρήσης της ιστοσελίδας της, αλλά δεν ισχύει για τις ιστοσελίδες του διαδικτύου με τις οποίες συνδέεται η ιστοσελίδα της ή φιλοξενούνται σε αυτήν(microsites),οι οποίες ελέγχονται από τρίτους οι οποίοι δεν σχετίζονται με την Οργάνωση.Παρακαλούμε να διαβάζετε τις αντίστοιχες πολιτικές προστασίας δεδομένων στις σελίδες τις οποίες επισκέπτεστε,καθώς η Οργάνωση δεν ευθύνεται και δεν έχει καμία επιρροή στο περιεχόμενο ή τις πρακτικές διαφύλαξης της ιδιωτικότητας των τοποθεσιών αυτών. 

  • Τι είδους πληροφορίες συλλέγουμε από εσάς και για ποιο σκοπό; 

A.Προσωπικά δεδομένα που μπορεί να ζητηθούν από την ιστοσελίδα:Όταν ο επισκέπτης /χρήστης χρησιμοποιεί ορισμένες λειτουργίες της ιστοσελίδας,όπως κατά την εγγραφή του για συγκεκριμένες υπηρεσίες,την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο ή λειτουργίες ή όταν επικοινωνεί απευθείας με κάποια σελίδα ή υπηρεσία, μπορεί να ζητηθούν από αυτόν διάφορες πληροφορίες,όπως: στοιχεία επικοινωνίας, ονοματεπώνυμο,διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,ταχυδρομική διεύθυνση,αριθμός τηλεφώνου και αριθμός κινητού τηλεφώνου,όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης,ή βιογραφικό σημείωμα. 

B.Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα,ο web server μας καταγράφει αυτόματα στοιχεία σχετικά με την επίσκεψή σας,για παράδειγμα, τη διεύθυνση IP σας, την ιστοσελίδα από την οποία μπορεί να μας επισκέπτεστε, τον τύπο προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε,την ημερομηνία και τη διάρκεια της επίσκεψήςσας.H Οργάνωση μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα:

για τους σκοπούς της τεχνικής διαχείρισης,της έρευνας& ανάπτυξης του ιστοχώρουτης

για την παροχή υπηρεσιών στους χρήστες

για να σας ενημερώσει για τις δράσεις της 

  • Με ποιόν τρόπο γίνεται η συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων; 

ΗΟργάνωση χρησιμοποιεί τεχνολογία παρακολούθησης (cookies)για τη συλλογή πληροφοριών,προκειμένου να καταλάβει πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο της. H τεχνολογία αυτή βοηθάει στη διαχείριση και τη βελτίωση της χρηστικότητας του ιστοτόπου και στη δημιουργία ενός φιλικού και λειτουργικού προς το χρήστη περιβάλλοντος.Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος αποθηκεύει στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο.Με τον τρόπο αυτό, ο ιστότοπος θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας για ένα χρονικό διάστημα,κι έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο ή περιηγείστε τις σελίδες του.Μπορείτε να ελέγχετε και/ή να διαγράφετε τα cookies ανάλογα με τις επιθυμίες σας.Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή σας,όπως και να ρυθμίσετε τους περισσότερους φυλλομετρητές κατά τρόπο που να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση cookies.Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή,ίσως χρειαστεί να προσαρμόζετε εσείς από μόνοι σας ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, και επίσης ενδέχεται να μην λειτουργούν και ορισμένες υπηρεσίες.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το GoogleAnalytics, μια υπηρεσία ανάλυσης που παρέχεται από την Google,Inc. ("Google"). Το GoogleAnalytics χρησιμοποιεί "cookies",για να βοηθήσει στην ανάλυση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστεςχρησιμοποιούν τον ιστότοπο.Οι πληροφορίες που δημιουργούνται μεταδίδονται και αποθηκεύονται από την Google σε διακομιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες.Η Google θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για τους σκοπούς της αξιολόγησης της χρήσης του ιστότοπου,της σύνταξης αναφορών σχετικά με τη δραστηριότητα ιστότοπου για τους διαχειριστές ιστότοπων και την παροχή άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του ιστότοπου και τη χρήση του διαδικτύου.Η Google δεν θα συσχετίσει τη διεύθυνση IP με άλλα δεδομένα που διατηρεί.Μπορείτε να αρνηθείτε τη χρήση cookies επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας, ωστόσο εάν το κάνετεαυτό, ίσως να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες αυτού του ιστότοπου.Σε ποιους γνωστοποιούμε τα στοιχεία σαςπου συλλέγονται από την ιστοσελίδα μας;Η Οργάνωση τηρεί απαρέγκλιτα την νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δηλώνονται και συλλέγονται στις παραπάνω περιπτώσεις δεν αποκαλύπτονται σε τρίτους και με κανένα τρόπο δεν δημοσιοποιούνται ή αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την μεριά της Οργάνωσης.  

  • Η Οργάνωση επιπλέον δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή / και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών / χρηστών σε κανέναν τρίτο φορέα, με τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

Η Οργάνωση μπορεί να κοινοποιεί σε τρίτα μέρη συγκεντρωτικές πληροφορίες ή πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν άμεσα τους χρήστες,για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη του περιεχόμενου,των Δράσεων και των διαφημίσεων.

Ηπαροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την ιστοσελίδα,όπως διαχείριση της βάσης δεδομένων,παροχή υπηρεσιών συντήρησης,αναλυτικά στοιχεία,μάρκετινγκ, επεξεργασία δεδομένων και διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων κειμένου μπορεί να ανατίθεται από την Εταιρεία σε τρίτα πρόσωπα. Αυτά τα τρίτα μέρη θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν τους επισκέπτες/χρήστες μόνο για την εκτέλεση των παραπάνω καθηκόντων τους για λογαριασμό της Εταιρείας,θα τελούν υπό τον έλεγχο και θα ενεργούν μόνον κατ’εντολή της,θα έχουν δε εξουσιοδοτηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό και θα δεσμεύονται πλήρως από το απόρρητο και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων.

Τέλος,η Οργάνωση ενδέχεται να γνωστοποιήσει τα δεδομένα σας στις αρμόδιες δημόσιες/δικαστικές αρχές στο βαθμό που επιβάλλεται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο. 

  • Τι μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται για την προστασίατων πληροφοριών σας που συλλέγονται μέσω της ιστοσελίδας μας; 

Η Οργάνωση έχει εφαρμόσει όλα τα εύλογα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας για την προστασίατων προσωπικών σας δεδομένων πουσυλλέγονται μέσω της ιστοσελίδας της, έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης,κατάχρησης, απώλειας ή καταστροφής 

  • Πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας; 

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για το χρονικόδιάστημα,που είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των σκοπών επεξεργασίας,που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική, εκτός και αν ορίζεται μεγαλύτερη περίοδος διατήρησης από την κείμενη νομοθεσία. 

  • Ποια είναι τα δικαιώματά σας; 

Έχετε το δικαίωμαπρόσβασης, το δικαίωμα δηλαδή να ενημερωθείτε, κατόπιν αιτήματός σας,για το κατά πόσο ή όχι τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία και αφετέρου να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πραγματοποιούμενη επεξεργασία.Επιπλέον, έχετε το δικαίωμανα ζητήσετε τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών σας δεδομένων ή τη συμπλήρωση αυτών,καθώς και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου,να ασκήσετε το δικαίωμα διαγραφής, το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας,το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας και το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών. 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με την επεξεργασία των δεδομένων σας,καθώς και εάν διαπιστώσετε ότι δεν τηρήσαμε τις αρχές που περιλαμβάνει η παρούσα Ενημέρωση για Προσωπικά Δεδομένα,παρακαλούμε όπως απευθύνεστε το συντομότερο δυνατόν στον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων της Οργάνωσης IRTEA, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: http://www.irtea.gr,www.cerebrum.gr

Ταχυδρομικήδιεύθυνση:39 Φαβίερου 10438Αθήνα 

Τηλέφωνο:+30 213 025017 

ΗλεκτρονικόΤαχυδρομείο:irtea.greece@gmail.com info@cerebrum.gr

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεταικατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 

 Ιστοσελίδα:www.dpa.gr  

 ΤαχυδρομικήΔιεύθυνση:ΛεωφόροςΚηφισίας1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα  

 ΤηλεφωνικόΚέντρο:+30 210 6475600  

Fax:+30 210 6475628  

ΗλεκτρονικόΤαχυδρομείο: